
Biyokütle, biyo-yakıtlar veya biyoenerji olarak biyogazla düşünülen vejetatif madde – bitkilerden elde edilen enerjidir. Küresel olarak, elektrik üretimi için biyoenerji, 35 GW kurulu güce ulaştı. Sadece ABD, 7GW kurulu güce sahip 500 biyokütle gücündeki enerji santraline sahiptir
Sürdürülebilir bir enerji olup olmadığı tartışılabilir, çünkü ağaçlar bu amaçla yetiştirilmedikçe, enerji için ağaç ve bitki kullanmaya devam edemeyiz. Ayrıca, yanma, havadaki her türlü parçacıklı madde olan gazları üretir ve hava kirliliği hakkında konuşur. Bir örnek, ozon tabakası için iyi olmayan yüksek metan gazıdır. Olumlu bir not olarak, Fosil Yakıtlar kadar zararlı emisyonlara sahip değildir ve bu şekilde kullanılan hayvansal atıklarla birlikte tesisler, depolama sahasında ortaya çıkan atık miktarını azaltacaktır.
Birçok biyokütle bitkisi, enerji üretmek için uzun ömürlü ot, saman, mısır sapı, pirinç kabuğu ve artık soya fasulyesi bitkileri gibi mahsul ve orman kalıntılarını kullanır. Bazı üreticiler ayrıca biyokütle bitkisini beslemek için kavak gibi hızlı büyüyen ağaçları da yetiştirmektedir.
Fosil yakıtlar gibi, biyokütleden birincil enerji kaynağı güneştir. Ağaçlar ve bitkiler enerji üretmek için güneş ışığını kullanırlar ve ömürleri boyunca gıdaları kimyasal enerji şeklinde depolarlar. Bitkiler öldüğünde (ya da ağaç kesilir), çeşitli şekillerde kullanılabilirler.
YANMA
Tortu, elektrik üretmek için türbinleri döndürmek için kullanılabilen büyük ısı üretmek için bir sığınakta yakılabilir.
METAN30
Bu tortu, bazı bakterilerin eklenmesiyle de ayrışmaya zorlanabilir. Ayrışma devam ederken, metan gazı üretilir ve özel makinelerle yakalanabilir. Türbini de çevirmek için metan kullanılabilir.
FERMANASYON
Şeker pancarı gibi bitkileri ve şeker gibi yüksek seviyelerde olan bitkiler, etanol gibi yakıtlar üretmek için enzimler yardımı ile fermente edilebilirler. Ethanol otomobil endüstrisinde popüler bir yakıt türü haline geliyor.
Biyokütle tamamen yeni bir teknoloji değildir – tüm dünyada insanlar pişirme ve ısıtma amaçlı olarak odun kömürü ya da odun kömürü yapmak için odun ve bitki kalıntıları kullanırlar. Amerika Birleşik Devletleri’nde, birçok evde ve özellikle çiftliklerde kullanılan biyokütle çok yaygındır. Her yıl yaklaşık 39 milyon ton ürün kalıntısının kullanılmadığı tahmin edilmektedir. Bu toplanabilir ve iyi bir şekilde kullanılabilir.
Biyokütle, küresel birincil enerji arzının% 10’undan fazlasını oluşturmaktadır ve dünyanın dördüncü büyük enerji kaynağıdır (petrol, kömür ve doğal gazın ardından).